Om Stugan

Sunhults Byalag har länge sökt en egen lokal att ordna aktiviteter i för främst våra barn och ungdomar. Hösten 2015 dök så möjligheten upp att för symbolisk summa köpa en stuga och flytta den till samhället. Kontakter togs med Aneby Kommun för rådgivning och stöd. Gensvaret från kommunen var mycket positivt och föreningen påbörjade söka ekonomiska bidrag från olika håll. November 2016 sattes så spaden i marken och arbetet påbörjades.

Sunhults Byalag har förhoppningen att ha stugan färdigställd runt 1 april. Föreningen kommer ordna aktiviteter för alla åldrar men kommer inledningsvis rikta in oss främst på barn och ungdomsverksamhet. Ungdomsgård, E-sport kvällar,olika temakvällar med mera kommer ordnas. Tanken är att ungdomarna själva ska få bestämma vad som ska ordnas.

Föreningen planerar även att anlägga en boulebana i anslutning till stugan.

Stugan kommer också gå att hyra. Det går redan nu att förhandsboka lokalen om ni önskar ordna barnkalas, bröllopsfest, studentfirande eller andra festligheter. Priser fås vid förfrågan.
Bokning / förfrågan sker via kontaktformuläret så länge tills stugan är klar och vi har aktiverat bokningskalendern.

Medlemskap innebär rabatterade priser.

Stugan är anpassad för upp till 50 personer. 2 toaletter, en dusch, kök finns att tillgå. Anäggningen är handikappanpassad. Stugans totala yta är 100m2 med en tillhörande altan på ca 80m2. I anslutning till stugan finns även en fotbollsplan som även kan användas som brännboll och mycket annat.